“Я щаслива, що моя дитина чутиме світ”. П’ятирічний Павло з Одеси отримав сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

П’ятирічний Павло тепер чутиме
Фото: akhmetovfoundation.org

Фонд Ріната Ахметова в межах проєкту “Тепер я чую” багато років допомагає дітям із вадами слуху повноцінно чути. Один із підопічних – п’ятирічний Павло з Одеси. Його історію розповіли на сайті Фонду.

На те, що в сина не все гаразд зі слухом, мати звернула увагу незадовго до широкомасштабної війни країни-агресора Росії проти України. Була надія, що після видалення аденоїдів проблема зникне, але після всіх обстежень з’ясували, що ситуація складніша.

“Про можливість звернутися у Фонд Ріната Ахметова мені розповіла подруга, яка почула оголошення по радіо. Я зателефонувала на гарячу лінію, залишила заявку, передала документи. Потім надійшло повідомлення, що ми можемо отримати слухові апарати. Я дуже вдячна: Фонд подарував моїй дитині шанс чути світ. І я щаслива, що моя дитина чутиме”, – розповіла мама хлопчика Христина.

Лікар-сурдолог Владислав Устянський пояснив, що в Павла двостороння змішана туговухість 2–3 ступеня. Це важка втрата слуху, внаслідок якої людина не чує слова.

“Ми давно співпрацюємо з Фондом, завдяки чому багато дітлахів можуть почути світ по-новому. Слухові апарати компенсують втрату слуху, і Павло почне чути всі звуки, яких не чув раніше. Згодом налагодиться і його розбірливість вимови”, – прокоментував Устянський.

Слухопротезування забезпечить дитині можливість спілкуватися і розвиватися нарівні з однолітками. Важливим є і питання безпеки, оскільки одного разу Павло, який не чув крику мами, мало не потрапив під автомобіль. Хлопчик скоро піде до школи, а завдяки апаратам адаптація до нового середовища мине легше.

Допомогу у слухопротезуванні в межах проєкту “Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую” можуть надати дітям із вадами слуху віком до семи років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточенні.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безплатну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка до п’ятниці) або напишіть у месенджер Фонду.

Контекст

3 березня світ відзначить Міжнародний день охорони здоров’я вуха і слуху. Фонд Ріната Ахметова багато років допомагає дітям із вадами слуху повноцінно чути.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *