Домен ukr.net заблокували через скаргу російського бізнесмена

ukr.net відновив роботу ввечері 7 березня
Фото: depositphotos.com

Блокування ukr.net відбулося через наявність на порталі трьох матеріалів, публікацію яких було заборонено постановою Вищого суду штату Каліфорнія округу Лос-Анджелес. Про це виданню “ГОРДОН” повідомили 8 березня у пресслужбі порталу.

Позов щодо цих матеріалів подали російський бізнесмен Станіслав Кондрашов і його компанія Telf AG.

Журналіст Володимир Горковенко писав, що компанія Кондрашова ввозить російське вугілля та інші енергетичні ресурси під виглядом казахстанських. Також у пресі неодноразово писали про те, що бізнесмен користується послугами ПВК “Вагнер”, яка здійснює охорону його копалин. За словами Горковенка, через публікації у ЗМІ про ці факти Кондрашов і вирішив воювати в американських судах проти онлайн-медіа.

В ukr.net уточнили, що їхня команда намагалася з’ясувати обставини блокування із 2.00 7 березня. До розв’язання проблеми, яка виникла, одразу приєднався один із власників бізнесу – підприємець із Кремнієвої долини.

“До 5.30 за київським часом зі свого офісу в Токіо він вів комунікації зі службою підтримки реєстратора. Згодом знайшов і залучив до розв’язання питання керівництво компанії, намагаючись донести найважливіше: проблема має національний масштаб і зачіпає стратегічні для України інтернет-сервіси”, – пояснили працівники компанії.

У пресслужбі наголосили, що про блокування домену через юридичні підстави їм повідомили вже після закінчення робочого дня у штаті Флорида. Через це для розв’язання проблеми потрібна була юридична команда, яка зможе долучитися наступного робочого дня.

Із початком нового робочого дня у США, о 16.15 за київським часом, представник реєстратора проінформував, що вони вивчають проблему. За пів години блокування було знято.

Над розв’язанням проблеми працювало й посольство України у США. Амбасадорка Оксана Маркарова повідомила, що вони очікують на другу відповідь від компанії щодо аналізу причин блокування домену ukr.net, щоб уникнути повторення такого в майбутньому.

Контекст

ukr.net – один із найпопулярніших новинних інтернет-сервісів України. За даними порталу аналітики SimilarWeb, ukr.net – на п’ятому місці серед найвідвідуваніших сайтів у країні.

У ніч на 7 березня реєстратор доменних імен Network Solutions раптово й без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. Унаслідок цього інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин ukr.net і електронна пошта @ukr.net.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *