Південна Корея зможе надати Україні військову допомогу, якщо Росія постачатиме високоточну зброю КНДР – ЗМІ

Південна Корея допускає надання Україні військової допомоги
Фото: EPA (архів)

Радник президента Південної Кореї з питань національної безпеки Чан Хо Джин повідомив, що країна зможе надати летальну зброю Україні, якщо РФ передасть Північній Кореї високоточне озброєння. Про це 23 червня написало агентство Yonhap, посилаючись на заяву посадовця в ефірі KBS TV.

“Я хотів би наголосити, що все залежить від того, що зробить Росія. Чи залишиться в нас якась лінія, якщо Росія надасть Північній Кореї високоточну зброю?” – зазначив радник.

Окрім того, Чан Хо Джин заявив, що не лише Південна Корея, але й Росія має докласти зусиль для покращення двосторонніх відносин.

“Якщо вони хочуть відновити і просунути вперед корейсько-російські відносини, я хотів би повторити, що російська сторона має добре подумати”, – сказав він.

Контекст

18 червня Путін уперше за 24 роки прибув у Пхеньян. Як зазначив американський Інститут вивчення війни, російський президент у майбутньому хоче отримати додаткову допомогу від Північної Кореї.

Путін і Кім Чен Ин підписали договір про “всеосяжне стратегічне партнерство” між РФ і КНДР, яке передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників. Лідер Північної Кореї пообіцяв Путіну цілковиту підтримку у веденні війни проти України.

20 червня уряд Південної Кореї заявив, що хоче переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні через договір між КНДР і Росією.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *