Забуті і непопулярні вправи які потрібно робити частіше

Не звертати увагу на вправи, перераховані нижче, може тільки дурень. Будуєте із себе гуру спорту, а основ не знаєте. Який ви після цього спортсмен? А тепер, коли ваша увага привернута сильніше звичайного, давайте подивимося на забуті вправи або які помилково вважаються марними, інформує Ukr.Media.

Вправи з гирею

У часи, коли ваш дід був молодим, красивим і популярним у дівчат, ніж ви зараз, гиря була чи не найпопулярнішим і банальним інвентарем в будинку кожного. Потім на зміну простому і важкому інвентарю прийшли більш модні і сучасні тренажери, а гирі були заслані в сараї і на звалища.

Нещодавно про них несподівано згадали, гирі увірвалися в фітнес-центри разом з крос-фітом і дюжиною нових дієт, але протрималися недовго, конкуренції з менш брутальними снарядами вони не витримали. Хоча навіть тренери з фітнесу називають гирі одним з найбільш динамічних інструментів для вироблення міцності, гнучкості і витривалості. До того ж, під час занять з гирею, мінімально задіюється нижня частина тулуба. Зрештою виходить своєрідне кардіо, тільки краще.

Міст

Для танцюристів, гімнастів, акробатів та інших любителів розтягувати тіло ця вправа є основою основ. Але крім того, що міст розминає хребет і тренує м'язи спини, ця вправа також активує всі сідничні м'язи і нерви, втомлені від вашого способу життя. Та й взагалі, ніщо так не розминає м'язи грудей і спини, як стара добра вправа місток.

Підйоми на носочки

Це навіть вправою назвати складно. Але шановні тренери з фітнесу кажуть, що, незважаючи на простоту, це одна з найбільш корисних вправ, значно більше, ніж просто стійка на носочках. Тут накачуються і підколінні сухожилля, і сідничні м'язи, і квадріцепси, і литковий м'яз. А ви всі вантажі ногами тягаєте. Вантажі — це добре, біг теж, але якщо ви у вільну хвилину, не шкодуючи своїх туфель, будете підніматися на носочки, то бог фітнесу обдарує вас гарними ногами.

Присідання на одній нозі

Це вам не хитрі присідання на двох ногах. Присідання на двох ногах — це запорожець, а присідання на одній нозі — це мерседес. Не тільки в плані тяжкості, але і в плані якості: кожна нога зміцнюється рівномірно і швидше завдяки збільшеному навантаженні.

Гребний тренажер

Коли в останній раз ви робили гребні вправи? Ай-ай-ай, як не соромно! Гребний тренажер для вас в залі повинен бути як рідний батько. Завдяки цим вправам можна прокачати всі основні групи м'язів, від квадріцепса до плечей і біцепса.

Працюють ці тренажери за тим же принципом, що і їх велотренажер: чим інтенсивніше смикаєшся, тим вище навантаження. Тому краще чергувати інтенсивні підходи з розміреними і повільними.

Пліометріка

Підстрибнути і підтягнути зігнуті коліна до своїх грудей під час стрибка — завдання куди більш складне, ніж здається. Підібрати коліна до грудей в позиції "упор лежачи" — теж не з легких. Але, а що робити, це одна з тих методик, яка дає розкритися купажу м'язів вашого тіла: живота, ніг, рук, плечей. Все залежить тільки від того, яку вправу ви виберете. Універсальна — пліо в упорі лежачи, але якщо ви спробуєте все, буде просто чарівно.

Вправа планка

Не намагайся встановити світовий рекорд, розвалившись в позі елеганта з опорою на лікті. Фахівці кажуть, що затримуватися на ній більше 2 хвилин поспіль — поганий тон і нісенітниця. У всякому разі, користі від цього немає. Повірте, цих двох хвилин цілком вистачить серцю і судинам.

Нахили в сторони

Є ймовірність, що ваш фізрук змушував робити нахили в сторони не тому, що їх роблять всі, а тому, що він дійсно знав, як прокачати косі м'язи живота і прибрати обвислі надлишки плоті з ваших контурів. Але не для одних косих м'язів корисна ця вправа. Крім усього, в тонус приходить квадратний м'яз хребта і задні відділи, починаючи від клубового гребеня і закінчуючи поперековим відділом хребта.

Випади

Випади найчастіше ігноруються. Власне, як і підйоми на носочки. Деякі на повному серйозі не роблять їх лише тому, що під час виконання цього стимулятора сідничних і не тільки м'язів виглядають вельми своєрідно, немов танцюристи на маслі. Ну і даремно. Не хочете робити — не треба, зате не буде красивої розтяжки.

Крім усього, ця прекрасна вправа, якою можна швидко розігріти м'язи ніг перед тренуванням, і не менш хороша річ для завершення цих самих тренувань.

Розніжка

Якщо ви не поважаєте стрибки і вистрибування, значить ви не поважаєте спорт. Якщо ви не робите разножку, значить ви не розумієте суті фітнесу. Стрибки з випадами в напівприсіді не тільки зміцнюють ноги від п'ят до литкових м'язів і далі до нижнього черевного преса, а й доносить свої міліграми користі до спини і грудей. А ще ця вправа виробляє витривалість.

І було б непогано, якби ви робили це і попередні вправи з гантелями в руках.

Турецький підйом

Одна з найбільш садистських і складних вправ у світовому спорті. Все починається з того, що ви лежите з гантелей або гирею в піднятій руці. Вже важко, але далі починається найстрашніше: пихкаючи і пирхаючи, як стара видра, вам потрібно встати, продовжуючи тримати її навісу. Завдяки цьому знущанню прекрасно прокачуються всі м'язи тіла (тому, що всі м'язи тіла беруть участь в цьому неподобстві) і розробляються суглоби.

Ну і балансування приходить на космонавтський рівень. Деякі рекомендують робити цю вправу замість розминки, хоча кілька підходів замінять повноцінне тренування.

Знизування плечима

Незнання — сила. Чим частіше ви знизуєте плечима, тим щасливіше ваша змучена спина. Крім жартів, обертання, знизування — будь-які дії з вашими плечима за і проти годинникової стрілки розвивають м'язи спини і трапецієподібні м'язи.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *