Українські спортсмени за чотири дні Дефлімпіади здобули 46 медалей

Збірна продовжує лідирувати у медальному заліку

Вже четвертий день поспіль національна дефлімпійська збірна команда України утримує першу позицію на XXIV Літніх Дефлімпійських іграх. Вчора, 5 травня, у доробці збірної опинилися 8 високих нагород, серед яких 5 золотих і 3 срібних.

Про це повідомляє Національний паралімпійський комітет України.

За підсумками четвертого змагального дня українські дефлімпійці виграли 8 медалей у трьох видах спорту: дзюдо, кульовій стрільбі та плаванні.

Загалом станом на 5 травня Україна виборола 46 медалей, серед яких 24 золоті, 9 срібних та 13 бронзових.

Вчора чемпіонками у стрільбі стали Інна Афонченко (пневматичний пістолет, 10 метрів) та Віолетта Ликова (пневматична гвинтівка, 10 метрів).

У плаванні – 1 золота та 3 срібні нагороди. «Золото» здобув Олексій Коломієць (100 метрів брасом). "Срібло" – Аніта Махник (100 метрів брасом) та Владислав Гриценко (100 метрів брасом).

У жіночій естафеті (4х200 вільним стилем) срібло здобули Аніта Махник, Катерина Іваненко, Дар’я Тарасенко та Ірина Терещенко.

Про змагання

Дефлімпіада – це спортивні змагання найвищого рівня для людей, які не чують. Змагання з 2021 року перенесли на 2022 рік через пандемію коронавірусу.

Тож Дефлімпійські ігри-2021 триватимуть з 1 по 15 травня у Бразилії. На змаганнях розіграють 209 комплектів медалей. До цьогорічних Дефлімпійських ігор не допустили росію та Білорусь.

На останніх трьох Літніх Дефлімпіадах Україна посідала 2-е місце в медальному заліку. Лідером наша збірна була у 2005 році.

Источник: ipress.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *