МФКС заборонила росіянам та білорусам брати участь у Олімпіаді

Міжнародна федерація кінного спорту не допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх навіть під нейтральним прапором.

Російські та білоруські спортсмени не будуть змагатися на Олімпіаді

Міжнародна федерація кінного спорту (МФКС) не допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх навіть під нейтральним прапором.

Про це повідомило Reuters з посиланням на МФКС.

Федерація заборонила російським та білоруським спортсменам брати участь у змаганнях ще з березня 2022 року. Оскільки кваліфікація на Олімпіаду залежить від рейтингу за 2023 рік, вони не потрапляють на змагання Ігри у Парижі.

Хоча раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі, команди участі не братимуть.

МОК прийняв рішення про допуск росіян і білорусів до Олімпіади

Виконавчий комітет МОК вирішив, що індивідуальні нейтральні спортсмени, які пройшли кваліфікацію за системами кваліфікації Міжнародних федерацій на ігровому полі, мають право змагатися на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Серед 4600 спортсменів з усього світу, які наразі пройшли кваліфікацію на Париж-2024, лише 11 індивідуальних нейтральних спортсменів (вісім із російським паспортом і троє з білоруським паспортом).

Водночас на сьогодні понад 60 українських спортсменів пройшли відбір на Париж-2024.

У МОК додають, що жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація Росії чи Білорусі не будуть демонструватися на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року на будь-якому офіційному місці проведення чи будь-якому офіційному заході.

Також жоден російський чи білоруський чиновник не буде запрошений чи акредитований на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року.

У МОК пояснюють рішення допустити до змагань росіян і білорусів тим, що більшість спортсменів закликали не карати колег-спортсменів за дії свого уряду та занепокоєнням двох спеціальних доповідачів Ради ООН з прав людини, які вимагають від МОК забезпечити «недискримінацію будь-якого спортсмена на основі їх національності».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *