Категорія Наука та медицина

Відкрийте для себе головні помилки, що роблять вашу каву шкідливою

Попри те, що кава є невіддільною частиною повсякденного життя багатьох людей, є помилки, які можуть вплинути на ваше здоров’я. Важливо стежити за тим, як ви п’єте каву, щоб отримати максимальну віддачу від неї без шкоди для свого здоров’я, інформує Ukr.Media.…

Дієтологи розповіли, скільки морозива можна з’їсти в день без шкоди для здоров’я

Дієтологи наголосили, що допустимою нормою споживання морозива для дорослих і дітей є одна стандартна порція на день. Наприклад, один вафельний стаканчик, проте не слід вживати ці ласощі щодня, інформує Ukr.Media. Лікарі пояснили, що морозиво характеризується високим вмістом жирів і цукру,…

Виявили неочевидну ознаку хвороби нирок

Хронічна хвороба нирок може бути пов’язана з підвищеним ризиком втрати зубів. До такого висновку дійшли дослідники з Університету Чоннам, проаналізувавши дані 16 125 дорослих старших за 40 років із національного опитування здоров’я та харчування Кореї. Результати опубліковано в журналі Renal…

В яких продуктах багато заліза і чому їх не можна запивати чаєм та заїдати рисом

Ви здивуєтеся, але яблука, які нам з дитинства пропонують як головне джерело заліза, далеко не лідери за вмістом цього мікроелемента. У 100 г свіжих яблук міститься всього 0,1 мг заліза. Є як мінімум десять продуктів, які виграють у цих фруктів…

Знайдено причину, чому мозок може старіти занадто рано

Японські вчені виявили, чому наш мозок може почати старіти раніше, ніж належить. Вони знайшли особливий ген, зниження активності якого може призвести до погіршення пам’яті та прискореного старіння мозку. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі The EMBO Journal. Команда науковців під…

Непереносність лактози: де межа між міфом і реальністю? Як тимчасова чутливість відрізняється від справжньої проблеми

Останніми роками з’являється все більше суперечливої інформації про лактозу — молочний цукор, який є природною складовою молока та молочних продуктів. Часто можна почути твердження, що більшість дорослих взагалі не здатні її перетравлювати, а молоко нібито шкідливе для травлення. Проте такі…

Кориця і мозок: ароматна підтримка чи переоцінене диво?

Деколи навіть звичні продукти можуть приховувати потенціал, якого від них не очікуєш. Кориця — знайома з дитинства пряність, яку ми щедро додаємо до кави, вівсянки чи випічки — поступово опиняється в центрі наукової уваги. Поза межами її приємного смаку стоять…

Современная проктология: безопасное лечение в «ИМПУЛЬС»

Проктологические проблемы — деликатная тема, но игнорировать их опасно. В клинике «ИМПУЛЬС» проводятся современные проктологические операции, которые помогают быстро и безопасно вернуть здоровье. Опытные проктологи Киева применяют малоинвазивные методы, обеспечивая комфорт и короткий восстановительный период. Что такое проктологическая хирургия Проктологическая…

Біль у попереку? Додайте кроків! Дослідження норвезьких вчених

З болем у попереку хоча б раз у житті стикається 80% людей. При цьому таблетки та уколи часто дають лише тимчасове полегшення. Вчені вирішили перевірити, чи може звичайна ходьба стати засобом профілактики, інформує Ukr.Media. Вчені з Норвезького університету науки і…

“Відчуття швидкого старіння”: Через пандемію коронавірусу мозок людей буквально постарішав

З початку пандемії COVID-19 багато людей відчули, ніби постаріли на десятки років, і нове дослідження підтверджує, що це відчуття швидкого старіння може бути чимось більшим, ніж самонавіюванням. Пандемія буквально зістарила мозок людей — навіть тих, хто фактично не хворів на…