Українцям спростили найскладніший етап отримання компенсації за зруйноване житло – Мінцифри

Із грудня 2023 року програма виплат за зруйноване РФ житло почала діяти в застосунку “Дія”
Фото: EPA

В Україні спростили процедуру припинення права власності на зруйноване житло, яка є необхідною для отримання держкомпенсації за програмою “єВідновлення”. Про це повідомила 20 лютого пресслужба Мінцифри.

“Забронювали житловий сертифікат? Слід припинити право власності на знищений об’єкт. За відгуками перших власників нового житла, цей етап займав найбільше часу й зусиль. Спрощуємо процедуру”, – заявили в міністерстві.

Відтепер для припинення права власності на знищений об’єкт нерухомості досить витягу з Реєстру пошкодженого і знищеного майна. Цей документ потрібен, якщо після обстеження зруйнованого житла комісія не видала копії акта.

Отримати витяг із Реєстру пошкодженого і знищеного житла можна в будь-якого нотаріуса, котрий має доступ до реєстру. Окрім цього, витяг можна одержати в міськраді населеного пункту, де був розташований знищений об’єкт нерухомості.

“Припинити право власності на знищене житло потрібно не раніше, ніж ви отримаєте житловий сертифікат і забронюєте за ним кошти, але до того, як ви укладете угоду купівлі-продажу”, – нагадали в міністерстві.

Контекст

Уряд України 21 квітня 2023 року ухвалив постанову, яка визначає процедуру й умови надання державної допомоги українцям, будинки яких пошкоджено через бойові дії. Фінансувати виплату компенсацій уряд планує коштом держбюджету й міжнародних кредиторів, також Україна очікує, що основним джерелом фінансування незабаром стануть репарації Росії, говорили в Мінінфраструктури.

Видання “ГОРДОН” підготувало пояснення, як за допомогою “єВідновлення” отримати компенсацію за зруйноване житло.

Із 27 грудня програма виплат за зруйноване РФ житло почала діяти в застосунку “Дія”. Заявки в “Дії” почали приймати ще 1 серпня.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *