Україна повернула тіла 501 загиблого захисника – координаційний штаб

Координаційний штаб назвав напрямки фронту, де загинули захисники України
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими / Telegram

На підконтрольну українській владі територію повернули тіла понад 500 українців, які загинули в боях із російськими окупантами. Про це 18 жовтня поінформував у Telegram координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 501 полеглого оборонця. Зокрема, вдалося репатріювати 382 тіла захисників, які загинули на авдіївському напрямку, 56 полеглих воїнів із бахмутського напрямку, 45 тіл оборонців із мар’їнського напрямку, шість тіл полеглих захисників на вугледарському напрямку, чотири – полеглих воїнів на запорізькому напрямку, сім тіл оборонців, які воювали на луганському напрямку”, – ідеться в повідомленні.

У координаційному штабі зазначили, що одне з тіл, які репатріювали, було в морзі на території країни-агресора Росії.

“Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших оборонців передадуть родинам для гідного поховання”, – зазначено в пості.

Тіла загиблих українців повернули завдяки взаємодії різних відомств України, окремо координаційний штаб подякував Міжнародному комітету Червоного Хреста “за сприяння”.

Контекст

Ні Україна, ні Росія не публікують даних про загиблих і поранених військовослужбовців. Восени 2022 року колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявляла, що відомості про втрати ЗСУ на період воєнного часу засекречено.

У лютому 2024 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що від початку повномасштабного вторгнення загинуло приблизно 31 тис. українських військових.

17 вересня The Wall Street Journal написало, що загальні бойові втрати під час російсько-української війни перевищили 1 млн людей. За словами співрозмовника, ознайомленого з “конфіденційною оцінкою” втрат, станом на початок 2024 року ЗСУ втратили до 80 тис. убитими й приблизно 400 тис. пораненими, писало видання. Зеленський ці дані назвав брехнею.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *