Яку рамку для вуликів вибрати

Бджільництво – не проста, але поширена справа у нашій країні. Дехто розглядає її, просто як хобі, а для декого це чудовий варіант додаткового, або навіть основного заробітку. Головна особливість полягає в тому, що бджоли дають своїм господарям мед – натуральний продукт, який має купу лікарських властивостей. Його також розглядають, як дієтичний продукт, чудову заміну традиційному цукру. Тому продаж меду завжди може принести гарний дохід, тим більше, що попит на нього є протягом усього року. Але аби отримати достатньо, треба подбати про свою пасіку.

Сучасні виробники пропонують купу товарів, призначених для пасічників-початківців і усіх, хто не байдужий до цієї справи. Аби бджоли почувались гарно, потрібно купувати не самі лише вулики та медогонки. Є купа інших, додаткових пристроїв, без яких повсякденне життя пасічника буде не таким цікавим. Кожному знадобиться рамка для вуликів. Вони складають основу місця проживання бджіл, тому обійтись без них на будь-якій пасіці неможливо.

Якими бувають бджолині рамки

Яку рамку для вуликів вибрати
Яку рамку для вуликів вибрати

В залежності від розмірів та конфігурації самого вулика, такі вироби для нього теж бувають різними. Вони випускаються стандартними й нестандартними, в залежності від окремих параметрів та показників. Поговоримо про перший варіант – криючі. Це темні рамки, що облаштовуються з обох країв гнізда. Призначені для збереження тепла всередині й відділення його від пустого простору. Заповнюються медом та пергою, також прикривають рамки, у яких є розплід. Перед настанням холодів варто користуватися медовими соторамками.

Для правильного догляду за бджолиним сімейством необхідні також годівниці. Вони призначені для годування комах та повинні відповідати великій кількості вимог. Це забезпечення вільного доступу до корму за будь-якої погоди, також здатність завжди легко митися й чиститися, не допускати того, аби бджоли тонули в сиропі. Також гарна годівниця повинна виключати контакт пасічника із комахами під час роздачі корму, забезпечити контроль за кількістю їжі й захистити від потрапляння до вулика бджіл з інших сімей.

Для масового розведення маток використовують розплідники або інкубатори. Вони виглядають, як стандартні рамки, які встановлюються в середину гнізда. Аби матки нормально дозрівали, треба постійно підтримувати температуру в межах 34-36 градусів, а також зберігати відносну вологість близько 60%. Подивитись варіанти можна в магазині Ваша Пасіка.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *