У мережі поширюють фейк щодо збору даних школярів для реєстру призовників – Міносвіти України

У міністерстві спростували фейк і нагадали, що ворог регулярно проводить інформаційні операції в мережі
Фото: depositphotos.com

В інтернеті поширюють фальшивий лист нібито від Міністерства освіти і науки України щодо збору даних школярів для реєстру призовників. Про це відомство поінформувало у Facebook 20 травня. 

“Документ” нібито був підписаний заступником міністра освіти і науки. У ньому зазначено, що МОН спільно з Міноборони просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження – ніби на виконання розпорядження Кабміну “Про затвердження порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів”.

“Це фейк. Міністерство не надсилало листа з таким змістом”, – підкреслили у пресслужбі міністерства.

У Міносвіти наголосили, що ворог регулярно проводить інформаційні операції в мережі, тому треба ретельно перевіряти інформацію і звертатися до офіційних джерел.

Контекст

Росія витратила майже $1,5 млрд на спробу перевороту “Майдан-3” в Україні, повідомляли в листопаді 2023 року в ГУР. За даними розвідки, ця операція стала найдорожчою інформаційною диверсією РФ із 2014 року.

15 лютого 2024 року у військовій розвідці попереджали, що РФ розпочала активну фазу інформаційної операції проти України під назвою “Перун”.

25 лютого глава ГУР Кирило Буданов сказав, що “Майдан-3” – “максимально дорога операція для росіян, і вона вже практично провалилася”. За його даними, росіяни “розраховували на певну смуту в українському суспільстві”, із тим, щоб розхитати українську армію й у першій половині червня завдати воєнної поразки на сході. 

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *