У Краматорську СБУ затримала пару, підозрювану в корегуванні обстрілів п’яти областей України

Затриманими, за інформацією слідства, виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець із Краматорська і його 34-річна співмешканка
Фото: ssu.gov.ua

У Краматорську правоохоронці затримали 27-річного чоловіка і його співмешканку, які, за даними слідства, є агентами ФСБ РФ. Вони, за інформацією пресслужби СБУ, коригували удари росіян по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській і Черкаській областях. 

У поле зору окупантів пара потрапила, шукаючи швидкого заробітку в Telegram-каналах, ідеться в повідомленні.

Як стверджують правоохоронці, за вказівкою російського куратора затримані їздили регіонами як “сімейна пара”, збираючи координати для ракетно-бомбових і дронових атак РФ.

Крім того, фігуранти відстежували місце розташування української ППО, а в разі прильотів – уточнювали їхні наслідки, ідеться в повідомленні.

За інформацією слідства, під час переїздів у різні міста України пара орендувала квартири з краєвидом на потенційні цілі.

Після заселення вони встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для ворога, поінформували в СБУ. 

Затриманих повідомили про підозру за статтею “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”.

У разі доведення провини їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *