В Україні завершили підготовку до опалювального сезону – Шмигаль

Шмигаль зазначив, що Україна має достатні запаси газу та вугілля
Фото: Денис Шмигаль / Facebook

В Україні все готово до початку опалювального сезону, повідомив 20 жовтня у Facebook прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Продовжуємо посилювати нашу енергетичну стійкість. Завершили підготовку до опалювального сезону, який незабаром розпочнеться по всій країні. Рішення про початок ухвалює місцева влада залежно від температурної ситуації”, – написав він.

Очільник уряду зазначив, що готовність житлових будинків до роботи в умовах холодів складає понад 99%, а готовність шкіл, садочків та лікарень – “теж наближається до 100%”.

“Маємо достатні запаси газу та вугілля. Усі дев’ять енергоблоків АЕС, що підконтрольні Україні, працюють. Продовжуємо розвивати децентралізовану генерацію”, – підкреслив Шмигаль.

Контекст

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України, вони призвели до вимкнень електроенергії. 4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ. Увесь цей обсяг утрачених потужностей до початку опалювального сезону відновити не вдасться, і “легкої прогулянки” взимку не буде, заявляли в “Укренерго”. 

6 вересня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна має шанс пройти зиму без вимкнень електрики, якщо Росія не завдасть ударів, які критично вплинуть на енергосистему. 24 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія має намір атакувати три українські АЕС.

У Києві опалювальний сезон розпочали 15 жовтня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко 15 жовтня попередив, що РФ може завдати масованих ударів по українській енергетиці після початку опалювального сезону.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *