“Свідчення, які ми збираємо, – особисті та чесні”. Британський режисер Белтон знімає в Україні документальний фільм про напад РФ

Британський режисер Девід Белтон знімає в Україні документальний фільм під назвою Ukrainian Storybox про повномасштабне вторгнення РФ в Україну. У картині покажуть історії українців, чиї долі зруйнувала війна. Про це 11 серпня повідомляють на сайті Державного агентства України з питань кіно.

Для зйомок фільму в Лондоні створили відеокабіну, зайшовши до якої, учасники проєкту розповідають свої історії.

Перший етап зйомок картини відбувся у Запоріжжі. У ньому взяло участь приблизно 30 українців. Наступні зйомки відбудуться в Одесі, Львові, Чернігові, Харкові та Києві.

За словами режисера, у фільмі “звичайні українці можуть розповісти власними словами історії про те, як змінилося їхнє життя після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого”.

“Свідчення, які ми збираємо у відеокабінці, – яскраві, сильні, особисті та чесні. Вони відображають надзвичайний момент в історії України”, – заявив Белтон.

Презентація фільму Ukrainian Storybox відбудеться у лютому 2023 року на Берлінському кінофестивалі. Зареєструватися для участі у проєкті можна за посиланням.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

https://www.facebook.com/ukrainefilmagency/posts/pfbid0XcKJ55jJzBHedydQgrzeFRivTiiSj2Vdgnc5RTWSk7Hps7gaSNfcS3fvNAj2mwpLl

Контекст:

Белтон знімав документальні фільми про розпад Радянського Союзу, війну у Боснії і геноцид у Руанді. 2008 року переїхав до США.

Він є режисером серіалу “Бог в Америці”, а також історичних фільмів для BBC і серіалів для Netflix (Captive), Amazon (This Is Football) та Channel 4 (Lost World).

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *