СБУ заявила про затримання агента ФСБ, який міг підпалювати об’єкти “Укрзалізниці” та наводити російські ракети на Чернігів

Затриманим виявився 44-річний працівник місцевого заводу
Фото: Служба безпеки України /Telegram

Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у співпраці з ФСБ. Фігурант діяв на Чернігівщині і нібито коригував ракетні удари по обласному центру та готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці. Про це 13 вересня у Telеrgram повідомили у СБУ.

За даними СБУ, поплічником росіян виявився 44-річний працівник місцевого заводу. Російські спецслужби нібито знайшли чоловіка завдяки його антиукраїнським коментарям у Telegram-каналах.

За інформацією українських спецслужб, затриманий мав доповідати росіянам місця дисклокації українських військових, а також підприємств, які виконують державне оборонне замовлення. 

Окупанти нібито для їхнього ураження планували використати авіаційні ракети Х-59.

Зібрану інформацію фігурант повинен був пересилати через спеціально створений чатбот російському куратору .

Крім того, як повідомили в українській спецслужбі, чоловік “полював” на релейні шафи залізничного сполучення в регіоні.

“Задокументовано як фігурант за допомогою легкозаймистої суміші підпалив технологічне обладнання біля магістральної колії”, – ідеться у повідомленні.

Під час обшуків у помешканні затриманого та його родичів вилучено 8 бойових гранат, набої різного калібру і телефон із доказами підривної діяльності на користь РФ.

Фігуранту повідомили про підозру за двома статтями – державна зрада та диверсія, вчинена в умовах воєнного стану.

Затриманий нині перебуває під вартою. У разі доведення провини чоловіку загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *