СБУ відреагувала на історію зі спробою вручити повістку з ТЦК журналісту, який розслідував статки посадовця СБУ

У СБУ наголосили, що їхні співробітники не мають повноважень давати вказівки представникам ТЦК
Фото: СБ України / Twitter

Служба безпеки України разом із військовими перевіряють інформацію “Слідства.Інфо” про те, що їхньому розслідувачу Євгенію Шульгату, який робив матеріал про елітну нерухомість голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, намагалися вручити повістку з територіального центру комплектації (ТЦК) за вказівкою представника спецслужби. Про це агентству “Інтерфакс-Україна” в СБУ повідомили 6 квітня.

4 квітня “Слідство.Інфо” опублікувало розслідування “Заможні жінки та королівська нерухомість генерала СБУ”, у якому повідомило, що дружина Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру в житловому комплексі преміумкласу у столичному Печерську. Згідно з декларацією Вітюка (після публікації розслідування вона зникла з публічного доступу, повідомили журналісти), за квартиру сплатили 12,8 млн грн, а ринкова ціна такого житла – понад 20 млн грн. “Офіційної зарплати посадовця на таке житло не вистачило б, натомість його дружина заробляє мільйони як ФОП, але про свою діяльність говорити не хоче”, – ідеться в матеріалі.

6 квітня “Слідство.Інфо” випустило новину про те, що двох працівників Солом’янського ТЦК, які намагалися вручити повістку Шульгату, скерував до журналіста співробітник очолюваного Вітюком департаменту кібербезпеки СБУ Олексій Біленко.

“СБУ, Міністерство оборони і Генштаб ЗСУ проводять відповідну перевірку. Про її результати буде повідомлено додатково. Окремо наголошуємо, що, відповідно до закону, співробітники СБУ не мають повноважень надавати офіційні вказівки або доручення щодо спілкування працівників ТЦК із журналістами”, – заявили в СБУ агентству “Інтерфакс-Україна”.

Раніше сьогодні нардеп від “Голосу”, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив про свою зустріч із головою СБУ Василем Малюком, який, за словами нардепа, “чітко дав зрозуміти, що ця ситуація не залишиться без уваги”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *