“Підтримка свободи України – основна мета ГО “Фундація Течія”. Співзасновник організації Олег Крот про цілі й досягнення компанії під час війни

Олег Крот: Вдалося зробити багато, але, на жаль, я не про все можу говорити. Про щось розповім тільки після перемоги, та й то не одразу
Фото: пресслужба ГО “Фундація Течія”

Допомагати там, де працюєш, не залишатися осторонь, займатися волонтерством і вкладати кошти та власні ресурси в наближення перемоги України й підтримку населення в умовах війни. Співзасновник ГО “Фундація Течія” Олег Крот розповів про візію організації під час повномасштабного вторгнення та реалізовані програми підтримки.

Представники “Фундація Течія” знають про потреби в тій чи іншій сфері, володіють інформацією, де взяти необхідні товари, щоб закрити запит, і мають досвід в організації ефективної логістики. З лютого 2022 року організація побудувала повний ланцюжок допомоги.

Компанія навіть в умовах війни продовжує проєкти в соціальних сферах – медицині та освіті. Але левова частка допомоги зосереджена на потребах військових.

“Вдалося зробити багато, але, на жаль, я не про все можу говорити. Про щось розповім тільки після перемоги, та й то не одразу. Зараз зазначу, що загалом, наприклад 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення, “Фундація Течія” передала силам оборони України спорядження, аптечки, амуніції, безпілотників, автомобілів більш ніж на $21 млн. Зі своїх коштів, які забрав у вигляді дивідендів із різних бізнесів, я придбав необхідне для захисників ще майже на $40 млн”, – зазначив співзасновник “Фундація Течія” Олег Крот.

Організація реалізовує благодійні програми для допомоги у сферах дитячого протезування й забезпечення наших військових сучасними протезами верхніх та нижніх кінцівок, а також дбає про забезпечення медичною допомогою населення на деокупованих територіях і підтримку громад під час опалювального сезону.

У перспективі компанія розглядає можливість своєї участі в реконструкції зруйнованих лікарень на звільнених територіях України.

За словами Олега Крота, недостатньо створити благодійний фонд і дати йому милозвучну назву, як це зробила низка українських компаній, має бути чітка стратегія, цілі й команда. Такі проєкти створюють не заради прибутку і збагачення, вони мають інші принципи, в основі яких – ефективність для суспільства. Це має бути злагоджений процес, інакше після кількох акцій благодійність може закінчитися. Благодійні організації мають чітко відчувати потреби населення й переорієнтуватися в разі зміни запиту суспільства.

“Візьмемо, наприклад, фонд, який опікується онкохворими дітьми. Після вторгнення Росії багато таких дітей виїхали на лікування за кордон. З огляду на нові обставини, можливо, є сенс тимчасово перейти на вирішення інших питань. Наприклад, підтримка дітей, у яких один або обоє батьків загинули на війні”, – зазначив Олег Крот.

Співзасновник ГО “Фундація Течія” не розділяє проєкти на першочергові та другорядні й переконаний, що кожен із них є знаковим і надважливим.

Холдинг TECHIIA розвивається за багатьма технологічними напрямами. З лютого 2022 року компанія бере активну участь у реалізації соціальних і благодійних проєктів, спрямованих на допомогу ЗСУ й постраждалим від війни.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *