Мінкультури підтвердило каналам телемарафону статус критично важливих в особливий період

Низка телеканалів набули офіційного статусу критично важливих
Фото: depositphotos.com

Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердило телеканалам, які беруть участь у телемарафоні “Єдині новини”, статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це 8 квітня повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з наказами Мінкультури, встановлено, що ТОВ “Ми – Україна” (телеканал “Ми – Україна”), ТОВ “ТРК “Студія 1+1” (телеканал “1+1”), ТОВ “МК ТРК” (телеканал ICTV), ПрАТ “Телеканал “Інтер” (телеканал “Інтер”), державне підприємство “Парламентський телеканал “Рада” (телеканал “Рада”) та Акціонерне товариство “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (телеканал “Суспільні новини”) відповідають критеріям підприємства, установи або організації, що є критично важливими для роботи економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Міністерство підтвердило цей статус.

Також від початку 2024 року цей статус надали та підтвердили іншим інформаційним компаніям: представництву Британської телерадіомовної корпорації (ВВС), Українському національному інформаційному агентству “Укрінформ”, ТОВ “Новий канал”, ТОВ Starlight Media, ТОВ “Телеканал СТБ”, ТОВ “Хмарочос медіа”, ТОВ “УНІАН ТБ”, представництву Deutsche Welle, ПрАТ “ТК “ТЕТ”, ТОВ “ТРК “НБМ”, а також Національній спілці журналістів України та низці інших підприємств, установ та організацій у сфері відання Мінкультури.

Контекст

Телемарафон “Єдині новини” запустили 24 лютого 2022 року для інформування населення щодо ситуації в Україні від початку повномасштабного російського вторгнення. Контент для нього виробляють Національна суспільна телерадіокомпанія України, “1+1 медіа”, Starlight Media, Inter Media Group, парламентський телеканал “Рада”, а також “Ми – Україна”.

Опитування Київського міжнародного інституту соціології за грудень 2023 року засвідчило, що довіра українців до телемарафону “Єдині новини” падає. Якщо між травнем 2022 року й жовтнем 2023 року частка тих, хто довіряє, впала із 69% до 48%, то до грудня 2023 року показник був уже 43%.

У січні 2024 року в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що бронювання військовозобов’язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних підприємств, установ і організацій, неможливе й не відбувається, нагадує “Інтерфакс-Україна”. Водночас він зазначив, що в кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму, відомство забезпечило бронювання 50% військовозобов’язаних.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *