Лубінець: За минулий рік ми отримали понад 3,5 тис. повідомлень про порушення прав дитини, і показник росте

Лубінець наголосив, що спільне в історіях із порушенням прав дітей – байдужість дорослих
Фото: Омбудсман Лубінець Дмитро / Telegram

В Україні частіше звертаються в офіс омбудсмена щодо порушень прав дитини, повідомив 1 червня в Telegram уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен розповів, що питання захисту прав дітей є одним із пріоритетів роботи офісу і його порушували на спільній нараді щодо дитячої злочинності в Україні під головуванням генпрокурора Андрія Костіна.

“За минулий рік ми отримали більше ніж 3,5 тис. звернень із тематики порушень прав дитини, і, на жаль, ми маємо тенденцію щодо зростання цього показника. Працюючи з дітьми в центрах, які функціонують за системою “Барнахус” (спеціалізований центр із роботи з дітьми, які постраждали від насильства або стали його свідками. – “ГОРДОН”), ми зрозуміли, що спільне у їхніх історіях – це байдужість дорослих”, – написав Лубінець.

Він наголосив, що “жоден заклад освіти раніше не повідомляв про такі випадки”.

“Замість того, щоб реагувати, система освіти виправдовує факти порушення прав дитини. Наголосив, що задача освіти – провести необхідне навчання для дітей, виявити і вирішити їхні проблеми. […] Проблема наших дітей – це проблема наша з вами. Ми не можемо бути байдужими. Ми маємо захищати права й інтереси дітей так, щоб не лише робити правосуддя дружнім до дитини, а й попередити порушення, учасниками яких стають неповнолітні”, – заявив Лубінець.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *