Кабмін України збільшив суму компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців – Мінекономіки

Орієнтовно на реалізацію програми компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців на 2024 рік передбачено 350 млн. грн, зазначили в Мінекономіки України
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flickr (ілюстративне)

Кабмін України на засіданні 27 грудня ухвалив рішення про збільшення термінів та розмірів надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Про це повідомив прес-центр Мінекономіки.

“Уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат із двох до трьох місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та до шести місяців – за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю”, – розповіла заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

За її словами, зміниться і розмір компенсацій.

“Якщо раніше вони виплачувались виходячи із суми 6700 грн на місяць, то відтепер такі компенсації прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня становитиме 7100 грн, а з 1 квітня – 8 000 грн, – наголосила Бережна. – Тобто якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він отримає право на компенсацію до 24 тис. грн за таку особу. Якщо це буде ВПО з числа осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть складати до 48 тис. грн на кожного відповідного працівника”.

Як зазначили у Мінекономіки, орієнтовно на реалізацію програми на 2024 рік передбачено 350 млн. грн.

Контекст

За даними Мінреінтеграції на 10 січня, в Україні офіційно зареєстрували близько 4,87 млн ВПО, а за міжнародними оцінками кількість внутрішніх переселенців перевищує 7 млн громадян.

Програму виплати роботодавцям компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб уряд України запустив у квітні 2022 року. У Мінекономіки України поінформували у вересні, що бізнес працевлаштував 11 тис. переселенців.

Щоб отримати компенсацію, роботодавець має укласти трудовий контракт із ВПО та зареєструвати дані про нього на порталі або в застосунку “Дія”. За п’ять днів підприємцю необхідно подати заявку на отримання компенсації разом із документами, які підтверджують виплату зарплати та відрахувань.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *