Ізраїль уже передав Україні систему раннього оповіщення про повітряні атаки – посол

Бродський відповів, що сталося з обіцяною системою сповіщення
Фото: Amb. Michael Brodsky / Х

Україна вже отримала від Ізраїлю систему раннього оповіщення про повітряні атаки, а відповідає за її введення українська сторона. Про це сказав посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтерв’ю “Дзеркалу тижня”, яке опублікували 3 жовтня.

“Усе, що ми обіцяли, ми виконали. Тому зверніться до ваших структур, які займаються впровадженням ізраїльської системи”, – сказав він.

За його словами, єдина інформація, що в нього є від ізраїльських військових, які працювали над цією системою, – що Ізраїль виконав свої обіцянки й передав українській стороні все, що мав передати.

“Це був досить тривалий процес, який розтягнувся на багато місяців. Із нашого боку він завершився”, – додав посол.

Контекст

У березні 2023 року Бродський говорив, що система раннього оповіщення, яку створюють у співпраці з Ізраїлем, запрацює в Україні “за кілька місяців”.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 15 березня 2023 року заявляв, що зобов’язання, які взяла на себе країна перед країною-агресором Росією, не дають їй можливості дати зброю Україні для захисту від РФ. Водночас Міхаель Бродський в інтерв’ю Бацман сказав, що Ізраїль підтримує Україну і виступає проти російської агресії.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *