Фермер Охотний про конфлікт із Поворознюком: Хлопці, яких я взяв на роботу, були з мого села Братське. А він почав дзвонити, погрожувати розправою: “Ти пожалкуєш”

Охотний каже, що люди від Поворознюка (на фото) пішли, бо той їх “тримає за рабів”
Фото: Олександр Поворознюк / Facebook

Власник ФК “Інгулець” Олександр Поворознюк із Кіровоградської області погрожував людям, які наймаються на роботу до інших фермерів. Про це в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону сказав фермер із села Братське в Кіровоградській області Микола Охотний, який має особисте господарство й обробляє землю в Петрівському районі.

“Йому не подобається, що я тут займаюся фермерством. Він хоче забрати як би всі землі собі. І постійно він засипав, засипав: то “не бери паї”, то “не бери людей на роботу”. Останнє було з ним спілкування… Не назву я його спілкуванням. Коли від нього пішли працівники й попросилися до мене на роботу. Я узяв трьох людей, які працювали до цього в нього. Вони прийшли до мене”, – сказав він.

За словами фермера із Братського, люди від Поворознюка пішли, бо той їх “тримає за рабів”.

“Він людям платить копійчані зарплати, а тримає їх сутками на роботі. Люди просто розбігалися – і все. І шукали кращого місця. Тим паче хлопці, яких я узяв на роботу, були з мого села. Я не міг їх не взяти. Ну, він мені почав дзвонити, погрожувати розправою: “Ти пожалкуєш”, – і тому подібне в його стилі, мат-перемат. Я думаю, усі чули, як він розмовляє. Це отак було”, – пояснив Охотний.

Він зазначив, що все життя живе у Братському і фермерським господарством займається у своєму ж селі, яке розташоване від Петрового, де живе Поворознюк, за 9 км.

За словами Охотного, після погроз із боку Поворознюка в нього згоріло техніки на $450 тис.: комбайн Deutz-Fahr, трактор Deutz-Fahr-Х720, новий оприскувач, трактори МТЗ-82 і МТЗ-892, а також вантажний автомобіль.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube Контекст

Поворознюк – власник зареєстрованої в Кіровоградській області агрофірми “П’ятихатська”. Як повідомила “Економічна правда”, фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв’ю виданню Поворознюк розповів, що доходи групи його компаній становлять “кілька сотень мільйонів [гривень на рік]”. Бізнесмен повідомив, що в нього чотири судимості. На своєму YouTube-каналі у травні 2021 року Поворознюк заявив, що “свій капітал сколотив сам”. “Хоча я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це кажу. Але я ніколи не крав у людей, тільки в держави”, – сказав він.

Поворознюка занесено до бази сайта “Миротворець”. У його картці вказано, що він “мародер і злодій” і що він вчиняв “усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України”.

Гордон записав кілька інтерв’ю зі знайомими й односельцями Поворознюка, які розповідали про його злочинні дії в Кіровоградській області. Зокрема, Гордон докладно розповів історію загибелі 2014 року опонента Поворознюка – фермера Івана Великого. Замовників убивства досі не встановлено, але житель Петрового Михайло Никифоров, у якого, за його словами, стріляв Поворознюк, в інтерв’ю Гордону сказав, що впевнений “на 99%”, що до вбивства Великого причетний Поворознюк.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *