
Майже всі звикли присмачувати їжу майонезом, кетчупом, гірчицею або соєвим соусом. Одні просто не представляють раціон без цих добавок, інші, навпаки, є їх затятими противниками. Як розповіли лікарі, використовувати деякі соуси потрібно з обережністю, інформує Ukr.Media.
Дієтологи пояснили, що соєвий соус — продукт ферментації й в ньому використовуються лише соєві боби, пшениця, сіль та вода. Готується він досить довго, адже це дуже трудомісткий процес. Саме тому його ціна є високою. Разом з тим на прилавках можна зустріти дешевий соєвий соус, який дуже далекий від оригінального продукту.
Як зазначили експерти, такий соус — звичайна рідина, що містить дуже багато солі. Ті люди, які купують цей оригінальний продукт, дуже ризикують здоров’ям. Від його купівлі рекомендується утриматись.
Гірчицю і кетчуп вживати можна, але тільки оригінальними. Вони не повинні містити загусників, барвників, цукру, ароматизаторів, бензоату натрію та консервантів. Лікарі також наголосили, що гірчиця є дуже корисним продуктом: її додавання до м’ясних страв покращує перетравлення важких продуктів, стимулює вироблення шлункового соку.
Гірчиця є антиоксидантом, який запобігає старінню, покращує кровообіг, має зігрівальну дію.
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.