У пункті збору військовозобов’язаних у Полтавській області помер чоловік. ТЦК каже про самогубство

В одному із ТЦК Полтавської області виявили мертвим чоловіка
Фото: Міністерство охорони здоров’я України / Facebook

21 жовтня в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов’язаних у Полтавській області виявили тіло чоловіка. В обласному військкоматі кажуть, що він, імовірно, вчинив самогубство. Слідів насилля на тілі не було. Про це йдеться в заяві пресслужби Полтавського обласного ТЦК, оприлюдненій у Facebook 22 жовтня.

Чоловіка до пункту збору доправила поліція, оскільки той перебував у розшуку. Він відмовився проходити ВЛК, тож було складено акт відмови, ідеться в дописі.

За фактом ухилення від призову на військову службу у військкоматі готували відповідні документи до поліції. У ТЦК додали, що торік чоловіка вже засудили за статтею “ухилення від призову на військову службу під час мобілізації” на три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального строку, який завершився у вересні цього року.

“Жодного фізичного чи психологічного тиску на військовозобов’язаного не здійснювалося – він очікував на збірному пункті, доки будуть оформлені всі документи”, – заявили у військкоматі.

За даним фактом порушено кримінальну справу. Триває службове розслідування. 

Контекст

Це не перший випадок смерті військовозобов’язаних у приміщенні ТЦК. У серпні 2023 року в день прибуття до військової частини помер житель Одеської області, якого мобілізували, попри епілепсію.

У лютому 2024-го в місті Бучач Тернопільської області 49-річний чоловік помер після кількаденного перебування у ТЦК.

У квітні військовозобов’язаний зі Львівської області помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Схожий випадок трапився 5 травня у Кривому Розі – на території Саксаганського ТЦК і СП помер військовозобов’язаний “з ознаками епілептичного нападу”.

4 червня 2024 року житомирський обласний ТЦК повідомив про смерть військовозобов’язаного. Пресслужба військкомату поінформувала, що в чоловіка стався епілептичний напад, його госпіталізували й за кілька днів він помер у лікарні.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *