Декілька робочих способів прискорити метаболізм і тоді вага піде сама собою

Генетично в кожного з нас своя власна швидкість метаболізму: у когось швидша, у когось повільніша. З віком він зменшується, але незначно, менше, ніж на відсоток на рік. Та й то тільки після 60. А отже, вік у наборі зайвих кіло звинувачувати точно не варто. До того ж метаболізм можна прискорити — дієтологи розповіли, як це зробити, інформує Ukr.Media.

  • Не морити себе голодом. Потрібно харчуватися нормально, їсти досита, але здорову їжу. Голодні дієти уповільнюють метаболізм, пояснили лікарі.
  • Займатися силовими тренуваннями. Що більше м'язів, то більше енергії витрачає організм у стані спокою. М'язи перепалюють калорії.
  • Стежити за кількістю білка в раціоні. На засвоєння білків потрібно більше енергії, ніж на вуглеводи або жири. Необов'язково це мають бути тваринні білки, рослинні теж чудово підходять — поєднуйте і те, і інше.
  • Пити зелений чай. За словами дієтологів, 3 кухлі напою на день допомагають прискорити обмін речовин — організм спалить приблизно на 100 калорій більше.
  • Зайнятися здоров'ям. Потрібно перевірити щитоподібну залозу. Гіпотиреоз уповільнює метаболізм. Порадьтеся з лікарем — пройдіть обстеження і виключіть можливі захворювання.
  • А пам'ятайте про вбивць обміну речовин — голодування, малорухливість, надлишок простих вуглеводів у раціоні ще нікому на користь не йшли.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *