Боррель назвав основні цілі 14-го пакету санкцій Євросоюзу проти РФ

20 червня ЄС погодив 14-й пакет санкцій проти РФ
Фото: ЕРА

14-й пакет санкцій Євросоюзу проти Росії спрямований на різнопланове обмеження можливостей агресора вести війну проти України. Про це верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель 20 червня повідомив у Х.

За його словами, проєкт рішення передбачає обмеження:

  • для військово-промислового комплексу РФ;
  • фінансового сектору;
  • російської енергетики.

Крім того, ЄС у новому пакеті передбачив заходи проти осіб, причетних до воєнних злочинів, зокрема – викрадення українських дітей. Рішення передбачає кроки для боротьби проти обходу попередніх санкцій, додав Боррель.

– Sanction circumvention
– War crimes, включно з організаціями, що збираються в депортації з Українських дітей.

Ці sanctions aim at making it harder for Putin’s government to sustain its war of aggression.

The EU remains determined in its support to #Ukraine.

2/2

– Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) June 20, 2024

20 червня пресслужба бельгійського головування в ЄС повідомила, що посли країн союзу погодили 14-й пакет санкцій проти РФ, назвавши його “потужним”. Зазначали, що новий пакет передбачає нові цілеспрямовані заходи й максимально посилює вплив чинних санкцій, закриваючи лазівки для їх обходу.

Агентство Reuters писало раніше 19 червня, що урядовці ЄС обговорювали пакет понад місяць, до нього входять заборона на перевалку російського скрапленого газу і план щодо притягнення операторів ЄС до відповідальності за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах.

Контекст

Санкції проти Росії ввели у відповідь на її агресію проти України ще 2014 року. Після повномасштабного вторгнення російських військ 24 лютого 2022 року обмеження суттєво розширили.

Останній, 13-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти Росії через її агресивну війну в Україні Рада ЄС ухвалила 23 лютого.

За інформацією глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, з кінця лютого 2022 року проти РФ було запроваджено понад 18 тис. обмежень. Загалом із 2014 року, коли РФ окупувала Крим і частину території Донбасу, – понад 20,7 тис. Росія – найбільш підсанкційна країна у світі, вона випередила Іран, Сирію і Північну Корею.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *