Співробітнику держохорони, якого підозрюють в умисному вбивстві підлітка на фунікулері в Києві, продовжили арешт

Підозрюваного арештували у квітні
Фото: suspilne.media

3 червня Шевченківський райсуд Києва продовжив ще на два місяці арешт співробітнику Управління державної охорони Артемові Косову, якого підозрюють у вбивстві підлітка на станції фунікулера в Києві. Про це повідомляє “Суспільне”.

Обвинувачення просило суд продовжити арешт без права на заставу, зазначивши, що обвинувачений, якому загрожує пожиттєве позбавлення волі, може переховуватися від слідства.

Захист підозрюваного був проти арешту й назвав “надуманими” побоювання прокурора.

Суддя в підсумку продовжила строк тримання під вартою без альтернативи застави до 1 серпня.

hromadske повідомило, що на засідання суду прийшло багато людей: журналісти, рідні загиблого, “небайдужі” з плакатами, а до Косова в залі суду звернулися близькі загиблого 16-річного Максима Матерухіна.

У Шевченківському райсуді Києва триває засідання по справі вбивства підлітка на київському фунікулері. До підозрюваного працівника УДО Артема Косова у залі суду звернулися близькі загиблого Максима

Відео: Вікторія Коломієць / hromadske pic.twitter.com/zEzZ4crORA

— hromadske (@HromadskeUA) June 3, 2024

Журналісти зазначили, що підозрюваний, який перебував у скляному боксі, “відводив погляд”.

Контекст

За даними слідства, увечері 7 квітня 2024 року на верхній станції столичного фунікулера між підозрюваним і компанією молодиків виник конфлікт. Під час інциденту підозрюваний штовхнув одного з підлітків. Той головою розбив шибку й дістав різані рани шиї, від яких помер до приїзду лікарів.

Затриманому, працівнику УДО, оголосили про підозру в умисному вбивстві.

Радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сапьян 9 квітня заявила, що підозрюваного відсторонили від виконання обов’язків в УДО. Своєї провини він не визнав.

За даними Сапьян, експертиза підтвердила, що під час трагедії чоловік був у стані алкогольного сп’яніння, у нього виявили 1,2 проміле алкоголю в крові. 9 квітня його заарештували.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *