Як підібрати ремкомплект гальмівного суппорта та коли треба міняти?

Технічне обслуговування автомобіля це завжди комплексна справа, яка включає багато процедур та технічних маніпуляцій. Якісь справи можна владнати самотужки, натомість деяки речі, так чи інакше, мусять бути доручені фахівцям з СТО.

Одна з простих речей, доступних пересічному водієві, то вибір та придбання запчастин. Тим паче, їздити на цих деталях далі самому, отже підхід до вибору теж мусить бути відповідальним.

Часто можна зустріти на інтернет-форумах запитання «Як підібрати якісний ремкомплект гальмівного супорту?» та «Які виробники ремкомплектів є найкращі?». Не дивлячись на то, що ці питання мають досить складний характер, як фахівці можемо дати кілька слушних порад.

Перш за все, треба з’ясувати що таке гальмівний супорт, та яка роль відведена для ремкомплекту. Трохи теорії. Механізм стискання колодок навколо робочого полотна диску – це і є супорт, якій складається з основи, скоби та поршнів, які власне й трансформують гідравлічний тиск в системі на силу стискання фрикційних накладок. Зважаючи на те, що вся ця система має відкритий тип (тобто такий, що безпосередньо контактує з навколишнім середовищем), то пил та волога – ключові вороги металевих елементів. Для захисту поршнів гальмівного супорта завжди використовуються гумові ущільнювачі: пильовики та манжети. І власне на ці елементи з гуми припадає основне навантаження.

Купувати та встановлювати ремкомплект гальмівного супорту потрібно в тому випадку, коли штатні ущільнювачі мають навіть невеличкі ушкодження. Тобто принципово важливо проводити огляд гальмівної системи хоча б два рази на рік. Ціна ремкомплекту гальмівного супорту досить доступна і буде по кишені практично кожному водієві.

Як підібрати відповідний набір гумок? Тут треба усвідомлювати, що кожна модель авто має свій тип системи, а значить потрібен належний ремкомплект супорту. Звичайно, можно спробувати підібрати пильовики поршню за даними засобу. Але треба пам’ятати, що таким чином можна купити не відповідний ремкомплект, тому що навіть та сама модель авта могла оснащуватися двома і навіть трьома різновидами гальмівних систем. Тому мі радимо завжди спиратися на ідентифікацію по VINкоду. Такий підхід практично гарантує більш докладний підбір. В нашому магазині каталог ремкомплектів супортів співставлений з модифікаціями автомобілів, але додатково ми проводимо верифікацію за номером кузова. Тому купити ремонтний комплект ви можете практично без ризику помилитися.

Які виробники пропонуюсь дійсно якісні набори? Завжди головним орієнтиром в якості ремкомплектів супорту був «оригінал». Тобто вважалося, що власне оригінальні пильовики та манжети поршнів будуть найбільш стійкі до навантажень. Але фактично, купити якісний ремкомплект гальмівного супорту можна й з полиці аналогів. Є певне коло виробників гумових ущільнювачів, властивості яких не тільки не поступаються оригіналові, а й можуть його перевершувати. До таких можна віднести Frenkit, Carlson, Seinsa. Купити такий ремкомплект можна в спеціалізованому магазині, з доставкою чи без.

Чи дорого коштує ремонт гальмівного механізму? Ціна ремкомплекту супорта коливається я в межах від 200 до 500 гривень в середньому. На вартість буде впливати комплектація – чи будуть в наборі поршні, чи тільки ущільнювачі. Але, так чи інакше, відремонтувати механізм через встановлення нових пильовиків – значно доступніша процедура, ніж заміна колодок та дисків, які можуть постраждати внаслідок супорту, якій заклинило.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *