В окупованому Луганську зірвано опалювальний сезон – Центр нацспротиву

Окупанти не вмикають опалення в Луганській області
Фото: depositphotos.com

В окупованому Луганську станом на 26 жовтня в жодному із соціальних закладів не ввімкнули опалення. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

Місцеві колаборанти відклали запуск котелень щонайменше ще на три тижні. Пояснювати причини відтермінування не стали, зазначили у ЦНС.

Центр нагадав, що 17 жовтня російська окупаційна влада в Луганську святково запускала опалювальний сезон. Зокрема, “чиновники” звітували про теплі батареї у школах і лікарнях. 

Однак працівники котелень тимчасово окупованої Донецької області багато місяців не отримували зарплату, зазначає ЦНС, тому вони припинили виходити на роботу. “Унаслідок цього підготовку котелень до нового опалювального сезону було фактично зупинено”, – ідеться в повідомленні.

Контекст

Країна-агресор РФ розв’язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Луганськ Росія окупувала у 2014 році, у місті базуються незаконні органи влади Луганської області, яку РФ після псевдореферендуму восени 2022 року оголосила “частиною своєї території”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *