Уряд України може зменшити кількість заброньованих працівників на критичних підприємствах – ЗМІ

У Кабміні обговорюють, як скоротити кількість заброньованих від мобілізації
Фото: depositphotos.com

В уряді розглядають зміни до постанови Кабміну №76, у якій ідеться, зокрема, про бронювання військовозобов’язаних. Про це 25 жовтня пише “NV Бізнес” із посиланням на свої джерела. Стаття доступна лише передплатникам, її цитує ZN.UA.

Серед пропозицій є зменшення кількості заброньованих співробітників на критично важливих об’єктах. Зробити це пропонують кількома можливими способами.

Зокрема, з переліку критичних підприємств можуть прибрати компанії, які платять своїм працівникам менше ніж 19 тис. грн на місяць. Щомісяця підприємства мають подавати звіти про розмір зарплати. На думку чиновників, така ініціатива може принести в держбюджет мільярди гривень на місяць.

Також пропонують позбавити обласні військові адміністрації права надавати статус критично важливого підприємства. Або таке рішення на місцях будуть ухвалювати чиновники разом із ТЦК.

Окрім того, можуть скоротити кількість заброньованих працівників критично важливих підприємств зі 100% до 70–90%.

Ці зміни мають узгодити між собою Мінекономіки й Міноборони, але поки що відомства не можуть домовитися, розповів співрозмовник видання. 

Контекст

9 жовтня Кабмін доручив територіальним центрам комплектування спільно з держадміністраціями провести аудит ухвалених рішень щодо визначення підприємств критично важливими. До 20 листопада уповноважені органи мають узагальнити результати аудиту й поінформувати про них Кабмін. Протокольне рішення уряду передбачає можливість анулювання відтермінувань від призову в разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявляв 9 жовтня, що рішення про аудит ухвалили через різке зростання кількості заброньованих людей. За його даними, в Україні від мобілізації зараз заброньовано 1 млн чоловіків. “Протягом двох років було 540 тис. людей, а тут за кілька місяців – зростання вдвічі”, – розповів він.

Також уряд зупинив бронювання працівників на порталі “Дія” до 15 листопада.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *