Понад 70% жителів Чернігова підтримують в.о. мера й міськраду і висловлюються за ліквідацію військової адміністрації – опитування

Опитування проводили з 11-го до 20 жовтня 2024 року
Фото: cntime.cn.ua

70% чернігівців схвально оцінюють роботу в.о. міського голови Олександра Ломака й міської ради. Натомість діяльність міської й обласної військових адміністрацій та їхніх очільників викликає невдоволення майже у двох третин жителів Чернігова. Про це свідчать результати опитування, яке провела 11–20 жовтня група “Рейтинг”.

Діяльністю в.о. міського голови Чернігова Ломака задоволено 69%, а міської ради – 62% містян. Водночас чернігівці повністю не задоволені діяльністю обласної (очолює В’ячеслав Чаус) і міської (голова – Дмитро Брижинський) військових адміністрацій – 59% і 62% відповідно, ідеться в повідомленні групи “Рейтинг”.

Порівняно з попередніми опитування про ставлення чернігівців до роботи в.о. мера Ломака покращилося на 10% (із 59% до 69%), а до діяльності обласної військової адміністрації – погіршилося одразу на 36% (із 59% до 23%).  

70% містян вважають, що Ломако ефективно справляється з обов’язками міського голови, і 71% – що його діяльність сприяє розвитку міста.

Водночас 60% респондентів назвали Чернігівську міську військову адміністрацію неефективною і 64% заявили, що діяльність її керівника Дмитра Брижинського перешкоджає розвитку міста. Діяльність обласної військової адміністрації вважає шкідливою для Чернігова 58% містян.

Інфографіка: ratinggroup.ua

Більшість чернігівців вважає, що військову адміністрацію в Чернігові треба ліквідувати (71%), а питаннями життєзабезпечення міста має повністю опікуватися обрана міська рада (84%).

Інфографіка: ratinggroup.ua

Інфографіка: ratinggroup.ua

“84% вважають, що питаннями забезпечення життєдіяльності міста має займатися обрана міська рада. 71% підтримує ліквідацію міської військової адміністрації під керівництвом Дмитра Брижинського та повне відновлення повноважень міської ради й виконкому”, – зазначає “Рейтинг”.

Нещодавні обшуки в міській раді Чернігова й відкриті кримінальні провадження більшість чернігівців називає тиском на місцеву владу (53%). Також тиском на самоврядування чернігівці вважають судове рішення про позбавлення права обіймати посаду мера обраного міського голову Владислава Атрошенка (77%).

Інфографіка: ratinggroup.ua

До обраного мера Атрошенка позитивно ставиться 84% чернігівців. До в.о. міського голови Ломака позитивно ставиться 70% містян. Натомість Чаус і Брижинський установили антирекорд із негативного ставлення. Відповідно 67% і 63% чернігівців негативно ставляться до цих політиків.

Інфографіка: ratinggroup.ua

Опитування проводили з 11-го до 20 жовтня 2024 року методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). У ньому взяло участь 800 жителів Чернігова віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною за віком і статтю. Помилка репрезентативності не перевищує 3,5%.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *