Зеленський розповів, що міститиме внутрішній план України

Документ відповідатиме за позиції України “на фронті й у тилу”, розповів Зеленський
Фото: U.S. Department of State / Flickr

Україні треба наповнити внутрішній план посилення, який разом із планом перемоги забезпечить для країни “правильні відповіді на всі виклики цього й наступного року”. Про це у зверненні за підсумками 24 жовтня заявив президент України Володимир Зеленський, стенограму опублікувала його пресслужба.

За словами президента, план перемоги спрямований на партнерів, на їхню визначеність, яким є місце України в архітектурі безпеки, натомість план посилення відповідатиме за позиції країни “на фронті й у тилу”.

“Питання справедливості в Україні, яке стоїть надзвичайно гостро. Наша економіка – наші робочі місця, наш розвиток критично необхідних Україні галузей. Захист від російської дезінформації. Соціальний захист людей. Багато напрямів потребують чітких відповідей, які кроки ми робимо та хто відповідальний за реалізацію конкретних кроків. Цей внутрішній план посилення гарантуватиме Україні також і єдність”, – сказав Зеленський.

Про те, що Україна готує ще один план на період війни, “BBC News Україна” із посиланням на джерела повідомила 23 жовтня. За даними ЗМІ, підготувати й презентувати документ українцям планують до кінця року. Розроблення плану Зеленський підтвердив 24 жовтня.

Контекст

Зеленський наприкінці вересня – у першій половині жовтня презентував план перемоги України західним союзникам й у Верховній Раді. Він містить п’ять пунктів, які стосуються: запрошення України в НАТО вже зараз, надання Україні військової допомоги й перенесення війни на територію Росії, розміщення на території України неядерного стратегічного пакету стримування, розвитку економічного потенціалу України, зокрема у сфері корисних копалин, використання воєнного досвіду України в повоєнний період. Також у плані є три таємні доповнення.

Зеленський говорив, що в разі, якщо партнери не підтримають план, Україні “буде дуже складно”, а для країни-агресора це буде привілей.

Генсек НАТО Марк Рютте сказав 16 жовтня, що в Альянсі взяли до уваги цей план і будуть його обговорювати. У Білому домі заявили про підтримку плану. Також документ підтримала Франція. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, за даними Bild, розкритикував план. 

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *