Основні етапи підготовки електромереж Київської області до зими завершено – ДТЕК

До кінця року ДТЕК планує інвестувати в підготовку електромереж до зими майже 5 млрд грн
Фото: bsr.gov.ua

ДТЕК завершив основні етапи підготовки електричних мереж Київської області до проходження опалювального сезону. Про це повідомив генеральний директор “ДТЕК Київські регіональні електромережі” Віталій Шайда під час пресбрифінгу.

Він наголосив, що компанія виконує всі потрібні заходи для забезпечення надійного електропостачання регіону в зимовий період.

“Незважаючи на всі труднощі, ми готуємо мережі Київської області до зими. Уже технічно оновили 1600 енергооб’єктів – підстанцій, трансформаторів. Полагодили 209 вимикачів, які найчастіше виходили з ладу через застосування постійних відключень цієї весни й улітку. Відремонтували й випробували 10 077 км ліній електропередачі, а також розчистили 3115 км від чагарників”, – зазначив Шайда.

Він додав, що до кінця року планують оновити ще 130 енергооб’єктів,  відремонтувати 800 км ліній і розчистити понад 1000 км ліній від чагарників. Шайда каже, що це важливо, щоб під час зимових заметілей гілки не пошкоджували лінії електропередавання й не траплялися аварії.

Окрім того, він наголосив, що компанія ще влітку оновила систему інформування про графіки вимкнень електроенергії, щоб жителі області могли планувати свій день. Система сповіщень дає змогу бачити чіткий графік на наступний день без світло-сірої зони. Перевірити його можна через чат-боти у Viber і Telegram, а також на сайті компанії.

До кінця року ДТЕК Ріната Ахметова планує інвестувати в підготовку електромереж до зими майже 5 млрд грн.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *