Підприємства, які мають право на бронювання працівників, перевірять удруге – Кабмін України

Раніше Кабмін доручив перевірити бронювання працівників “критично важливих підприємств”
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку визначення критичності підприємств, установ та організацій, які мають право на бронювання працівників від мобілізації, і запровадив додаткові перевірки відповідності критеріям. Про це йдеться в постанові уряду від 22 жовтня.

Документ доповнили пунктом, за яким орган, котрий визнав організацію критично важливою, у разі потреби проводить перевірку відповідності підприємства критеріям критичної важливості. За результатами ревізії підприємство можуть визнати таким, яке не відповідає критеріям, і позбавити статусу критично важливого для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

9 жовтня Кабмін доручив територіальним центрам комплектування спільно з держадміністраціями провести аудит ухвалених рішень щодо визначення підприємств критично важливими. До 20 листопада уповноважені органи мають узагальнити результати аудиту й поінформувати про них Кабмін. Протокольне рішення уряду передбачає можливість анулювання відтермінувань від призову в разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання.

Також уряд зупинив бронювання працівників на порталі “Дія” до 15 листопада.

Контекст

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявляв 9 жовтня, що рішення про аудит ухвалили через різке зростання кількості заброньованих людей. За його даними, в Україні від мобілізації зараз заброньовано 1 млн чоловіків. “Протягом двох років було 540 тис. людей, а тут за кілька місяців – зростання вдвічі”, – розповів він.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *