“Жінка трощила все, що було на могильних плитах”. У Львові розгромили могили військових

Поліція ще не знайшла причетного до пошкодження могил, але на камерах відеоспостереження видно жінку, яка “трощила все, що стоїть на могильних плитах”
Фото: Ольга Дейнека / suspilne.media

20 жовтня у Львові на Личаківському кладовищі невідомі пошкодили могили українських захисників. Про це повідомила пресслужба поліції області.

“Сьогодні о 9.30 до поліції надійшло повідомлення про пошкодження кількох могил військовослужбовців на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища у Львові. На місці події працюють слідчо-оперативна група і співробітники інших служб поліції Львівщини. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення осіб зловмисників, які здійснили наругу на могилах захисників”, – ідеться в релізі.

Інцидент стався о 2.42 цієї ночі, повідомив керівник справ виконкому Львівської міськради Євген Бойко. Він опублікував фото з кладовища, на яких видно, що на могилах, зокрема, розкидали квіти, розбили лампадки і керамічних янголів.

За його даними, пошкоджено 23 могили, із яких 17 – поховання героїв російсько-української війни, три – політв’язнів, дві – волонтерів.

Як повідомив представник міськради, для пошуку причетних до інциденту переглядали відео з камер спостереження.

“Будьте певні, негідники понесуть покарання”, – заявив він.

“Суспільне Львів”, посилаючись на слова Бойка, додало, що могили, імовірно, пошкодила жінка.

“Станом на 13.30 нам відомо, що цей акт вандалізму за зовнішніми ознаками вчинила жінка. Співробітники поліції опрацьовують інші камери спостереження поблизу Личаківського кладовища. Ми сподіваємося, що працівники поліції якомога швидше знайдуть цю людину. Ми посилимо охорону, щоб таких випадків більше не було. Поле №76 є огородженим, яким чином ця жінка туди потрапила, ми будемо з’ясовувати”, – сказав Бойко.

Схожі інциденти вже відбувалися на кладовищі, але в такому масштабі – уперше, додала Гелена Білик, заступниця голови громадської організації, яка об’єднує сім’ї полеглих захисників із Львівської області.

“Сьогодні вночі, як на камерах видно, помічено жінку, яка почала трощити все, що стоїть на могильних плитах. Не знаю, як їй то вдалося, де вона взяла таку силу, але вона розгромила 23 могили. Пам’ятники всі цілі. Пошкоджено фотографії, які стояли на плитах, підсвічники, видно, що на підсвічниках кров, отже, були подряпані руки, квіти. Усе перевернуто. Статуетки зі всієї сили було кинуто на асфальт”, – сказала вона.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *