ДБР викрило масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових у Дніпропетровській області

ДБР повідомило про підозри командира військової частини та його спільницю
Фото: dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командира однієї з військових частин Дніпропетровської області та керівницю приватного підприємства. За інформацією пресслужби ДБР, їх підозрюють у закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на 140 млн грн.

За інформацією слідства, керівник частини уклав угоду про закупівлю військового одягу з приватним підприємством.

Експертиза встановила, що фірма займалася перепродажем продукції низької якості. Не перевіривши це, командир підписав договір без тендера і з передоплатою 30% від загальної вартості контракту, ідеться в повідомленні.

Після передоплати військова частина отримала лише частину якісного одягу. Решта – не відповідала жодним стандартам якості, повідомляють правоохоронці.  

“Підозрювана поставила військове обмундирування, що не відповідало технічним характеристикам та унеможливлювало його використання за призначенням. Командир частини, недбало поставившись до виконання своїх службових обов’язків, прийняв цей товар за видатковими накладними”, – розповіли в Офісі генпрокурора. 

Під час обшуків у підозрюваних вилучили готівку в розмірі $20,7 тис., €7,1 тис., 231 тис. грн, мобільні телефони, записні книжки й документацію.

У разі доведення провини військовому загрожує вісім років позбавлення волі за статтею “недбале ставлення до служби в умовах воєнного стану”, а директорці приватного підприємства – до 12 років за статтею “шахрайство”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *