Умєров звільнив двох заступників Буданова, не погодивши це з ним – ЗМІ

Стосунки Буданова (на фото) з главою ОП Єрмаком погіршилися навесні 2024 року, зазначив “Бабель”
Фото: gur.gov.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР МО Кирила Буданова, не погодивши та не обговоривши це питання з ним. Про це 20 вересня написав “Бабель” із посиланням на чотири джерела.

За їхніми словами, заступників Буданова Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка звільнили приблизно тиждень тому.

Одне з джерел ЗМІ вважає, що це рішення ухвалили в Офісі президента з наміром послабити позиції Буданова.

Як зазначив “Бабель”, стосунки Буданова з главою ОП Андрієм Єрмаком погіршилися навесні 2024 року, хоча ще в лютому начальника ГУР МО розглядали разом з Олександром Сирським на посаду головнокомандувача ЗСУ.

Інший співрозмовник ЗМІ стверджує, що за рішенням про звільнення Зайцева та Остапенка стоїть сам Буданов, не пояснюючи, навіщо це йому.

Повноваження звільняти заступників начальника ГУР належать міністру оборони, а він, зі свого боку, підпорядковується президенту (подає кандидатуру глави Міноборони до Ради для призначення).

“Бабель” називає Зайцева та Остапенка людьми колишнього міністра оборони Андрія Тарана (зараз – посол України у Словенії).

Контекст

17 вересня колишній нардеп, а нині блогер Борислав Береза ​​повідомив у Facebook, що в ОП збираються звільнити Буданова, і вже нібито є кандидат на посаду нового глави ГУР МО. Самого Буданова нібито хочуть перевести заступником до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *