Сакварелідзе розповів, чому талановиті люди навіть у США не хочуть йти у політику чи на держслужбу

Сакварелідзе вважає, що на Заході “сформувався політичний клас, який ні на що не годиться”
Фото: David Sakvarelidze / Facebook

Україна дала шанс західним політикам сформуватися як світовим лідерам, але не всі вони це розуміють, вважає колишній заступник генпрокурора України, колишній грузинський політик Давид Сакварелідзе. Таку думку він висловив в інтерв’ю головній редакторці видання “ГОРДОН” Олесі Бацман.

Він зазначив, що Україна досі не має в своєму розпорядженні зброї, яка дала б перевагу на полі бою, і хоча, якби не допомога Заходу, Росія досягла б значно більшого успіху, “але іноді ситуація засмучує”.

“Технологічна революція в Америці змінила й політичний ландшафт. Талановиті люди більше не хочуть іти в політику чи держслужбу. Там некомфортно, там мало заробляєш, там постійно під наглядом. А для написання аплікації чи торгівлі криптовалютою тобі особлива освіта навіть не потрібна, можеш стати мільйонером. Так і сформувався політичний клас, який ні на що не годиться”, – заявив Сакварелідзе.

Читайте також Сакварелідзе: Революція у Грузії вже у процесі. Вона просто особлива: абсолютно горизонтальна, без лідерів 08:05, 14.06.2024 Публікації

На його думку, Україна “дала поштовх багато чому й кому”.

“Україна дала шанс західним політикам сформуватися як світовим лідерам. Частина з них досі не розуміє цього, частина усвідомлює більш-менш, але чогось бракує, щоб вони все реалізували до кінця”, – зазначив він.

Сакварелідзе запропонував уявити, що було б, якби нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін реалізував свій план і захопив усю Україну чи “зупинився десь у Тернопільській чи Івано-Франківській області”.

“Який би настрій був у європейських лідерів? Хто б узагалі ворухнувся? Захід і США сказали б: “Ми попереджали про напад – нас не послухали. Корупція завадила нормально підготуватися”. Але Україна задала абсолютно новий стиль, новий ритм життя, енергію дала, сміливість, відчай у боротьбі за свою свободу. Вона це продемонструвала й дала ініціативу західним лідерам, які мають шанс увійти в історію”, – наголосив політик.

Відео: Алеся Бацман / YouTube Контекст

Сакварелідзе народився 1981 року у Тбілісі. У 2004 році закінчив юридичний факультет Тбіліського державного університету, також навчався на факультеті політології в американському Університеті Святого Бонавентура та на факультеті регіонального управління японського Університету Тойо.

Після закінчення Тбіліського університету працював у міністерстві юстиції Грузії, потім – в адміністрації президента Грузії, тбіліській мерії й прокуратурі Грузії. У 2008–2012 роках був заступником головного прокурора Грузії, потім упродовж трьох років – депутатом грузинського парламенту від партії Михайла Саакашвілі “Єдиний національний рух”.

У 2015 році переїхав до України та набув українського громадянства. Із вересня 2015 року до березня 2016 року був заступником генерального прокурора України – прокурором Одеської області.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *