США ввели санкції проти Білорусі за участь у викраденні українських дітей

5 грудня Мінфін США запровадив санкції проти білоруських фізичних та юридичних осіб за координацію викрадення дітей з України до Білорусі та підтримку авторитарного режиму Олександра Лукашенка.

Санкції США проти Білорусі

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило санкції проти 11 організацій і семи фізичних осіб.

У заяві Мінфіну США вказано, що ця дія посилює тиск на режим Олександра Лукашенка за жорстоке придушення демократичного громадянського суспільства Білорусі, корупційне фінансове збагачення сім’ї Лукашенка та співучасть у невиправданій війні Росії проти України.

Сьогоднішня дія підтверджує наші зусилля притягнути Лукашенка, його родину та його режим до відповідальності за їхні антидемократичні дії та порушення прав людини як у Білорусі, так і в усьому світі. Ми продовжуватимемо переслідувати джерела доходів режиму Лукашенка, його так звані особисті «гаманці» та людей, які сприяють веденню агресивної війни Росії в Україні, координують переміщення дітей з України до Білорусі та підтримують авторитарний режим Лукашенка, — заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон.

Проти кого запровадили санкції

У санкційному списку опинилися:

  • Дмитро Шевцов — генеральний секретар Червоного Хреста Білорусі. З початку російського вторгнення в Україну Білорусь була співучасником і підтримувала викрадення українських дітей до Білорусі.

  • Олександр Шакуцин – входить до найближчого оточення Лукашенка і є одним із провідних бізнесменів Білорусі. Шакуцин є одним із найближчих прихильників Лукашенка та одним із його «гаманців», надаючи кошти Лукашенку та його режиму.

  • ВАТ «Мінський механічний завод імені С.І. Вавілова» холдингу «БелОМО» та його директор Мороз Олександр. Державне підприємство працює в оборонному секторі Білорусі, виробляє та реалізує оптичні приціли для стрілецької зброї.

  • ВАТ «Зеніт БелОМО» – належить державному підприємству «БелОМО», яке працює в оборонному секторі Білорусі.

  • Гайчук Микола Миколайович — генеральний директор «Зеніту».

  • ВАТ «Алевкурп» — державна військова виробнича компанія Білорусі, що спеціалізується на створенні нових радіолокаційних систем.

  • ВАТ «Керуюча компанія холдингу «Горизонт» і пов’язані з нею підприємства працюють у білоруському секторі побутової та промислової електроніки, пластмас і транспорту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *